Anders Wallgren blir Chief Investment Officer

Stiftelsen för Östersjölaxen kontrakterar Anders Wallgren, tidigare Senior Investment Specialist på en av Sveriges största banker, i arbetet för livskraftiga laxbestånd i de vilda östersjölaxälvarna.
- Det här ger oss en helt ny spelplan, säger Thomas Johansson, exekutiv chef på Stiftelsen för Östersjölaxen.

Read More
Ted Logardt
Film - "Laxen - en fantastisk varelse"

Martin Falklind och hans medarbetare på EcoFilm har på uppdrag av Stiftelsen för Östersjölaxen gjort en vacker och intressant film om laxen, där de pekar på några av de viktigaste utmaningarna och lösningarna för att vi ska ha kvar denna fantastiska varelse i våra vatten.

Read More
Ted Logardt
Kåge Byamän gjorde succé på Kunglig laxgala

Nyligen arrangerades en laxgala på Berns för att hjälpa vildlaxen i Östersjön. Ett av kvällens absoluta huvudnummer stod Kåge Byamän för, när Byålderman Per Lindfors skänkte fiskerätten med fasta redskap för de kommande tio åren till Kågeälvens nedre Fiskevårdsområde. Kungaparet och publiken välkomnade gåvan med rungande applåder.

Read More
Ted Logardt
Kunglig glans över lyckad laxgala

I tisdags hölls Laxgalan på Berns i syfte att belysa Östersjölaxens situation och samla in pengar för att stärka bestånden. Kung Carl XVI Gustaf och Drottningen var hedersgäster och bidrog till att ge aftonen en högtidlig inramning. Innan kristallkronorna släcktes hade närmare 2,5 miljoner kronor insamlats till Stiftelsen för Östersjölaxen.

Read More
Ted Logardt
Stiftelsen antagen i Swedbanks Humanfond

Nu kan du spara pengar åt dig själv och samtidigt hjälpa Östersjölaxen! Stiftelsen för Östersjölaxen har blivit antagna att ingå i Swedbanks Humanfond. Humanfonden är en traditionell aktiefond som utifrån hållbarhetskriterier med stor bredd placerar i svenska företag.

Read More
Ted Logardt
Kungen om hållbart fiske

I SVT’s årliga krönika ”Året med Kungafamiljen” besökte kungen Cabo san Lucas i Mexiko för att studera den hållbara och lönsamma fisketurismen. Något som vi i Sverige kan inspireras av, inte minst när det gäller laxen.


Read More
Ted Logardt
Stiftelsen satsar i Mörrumsån

Mariebergs kraftverk i Mörrumsån, som ägs av E.ON, kommer att rivas i syfte att förbättra fiskvandringen och den biologisk mångfalden i ån. Stiftelsen för Östersjölaxen är med och delfinansierar denna satsning för att förbättra laxens villkor i den anrika Mörrumsån. 


Read More
Ted Logardt
Stiftelsen satsar på tillsyn i Skellefteå

Tillsyn och information om gällande bestämmelser på kusten i Skellefteå kommun har bedrivits sedan år 2011. Tillsynen har under åren utförts inom samma geografiska områden för att få en bild över omfattningen av nätfisket och efterlevnaden av gällande bestämmelser.


Read More
Ted Logardt