För en hållbar förvaltning av vilda lax- och öringbestånd i Östersjön och dess vattendrag. 

 
 
 
DSC_0779.jpg

Ansök om bidrag för ert arbete hos oss - Stiftelsen för Östersjölaxen.

 
 

Relevant.

 
 
DSC_2596.jpg

Drömvärvning.

Anders Wallgren blir Chief Investment Officer och hållbarhetscef för Stiftelsen för Östersjölaxen. Det är något av drömvärvning.

Läs mer →

 
DSC_1392.jpg

Investera i Östersjölaxen.

Genom att spara i Swedbanks Humanfond stödjer du samtidigt vårt arbete mot livskraftigare laxstammar i våra vilda östersjölaxälvar,

 Läs mer →

 
 
 
DSC_9893.jpg

En fantastiska art.

Östersjölaxen är en riktigt överlevare. Från nykläckt yngel  i älvarna till Östersjöns uppväxtområden och tillbaka - men den behöver vår hjälp... 

Läs mer →

 
20180628_2215.jpg

CASE: Vindelälven.

Tillsammans med näringslivsprofil kompenserar Stiftelsen för Östersjölaxen yrkesfisket för att avstå sitt laxfiske inom fredningsområde. 

Läs mer →

 
 
 

Vi har åstadkommit en hel del - men vi vill mer...

Tillsammans med en mängd goda krafter har vi gjort Östersjölaxens lekvandring till och från lekområden i våra vildlaxälvar enklare. Men det är bara början på vår gemensamma resa. 

 
 
 
 
1920_em.jpg
 

FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE

DET GÅNGNA ÅRET

Här kan du läsa om Stiftelsen  verksamhet det senaste året. Vad vi har åstadkommit, vilka projekt vi har stöttat och vilka mål vi satt för kommande verksamhetsår.

Jag anser att vi har ett ansvar att bevara våra vatten och fiskeresurser och att förvalta dem långsiktigt. Det skapar både värdefull fritid och arbetstillfällen för Sverige.
— H.M Konung Carl XVI Gustaf, beskyddare av Stiftelsen för Östersjölaxen
 
 
 
 
kungen_.jpg